Volvo – Verdens mest sikre bil

Den svenske bilproducent er stadig garant for at producere biler, der lever op til de allerhøjeste standarder indenfor sikkerhed. Volvo XC90 blev for nylig kåret til at være den mest sikre bil overhovedet, hvilket kun understreger det adelsmærke, som Volvo har opnået blandt forbrugerne indenfor sikkerheden.

Volvo blev grundlagt i 1927, og har lige siden da produceret både lastbiler, busser, bådmotorer og personbiler, som alle lever op til høje krav. Volvo har altid været på forkant med sikkerheden, og har været nogle af branchens mest innovative i forhold til udviklingen. Man var først med både sikkerhedsseler og nakkestøtter i bilerne, hvilket var med til sikre svenskerne en relativt stor markedsandel i USA. Allerede i 1955 blev bilerne udstyret med sikkerhedsseler, mens nakkestøtterne debuterede i modelen Volvo P120, som i folkemunde blev kaldt Volvo Amazon.

Meget andet end sikkerhed

I takt med at bilbranchen generelt har fået et gevaldigt løft i sikkerheden, så har Volvo også måtte sande, at der også skal andre ting i højsæde, når bilerne ruller ud fra fabrikkerne i Sverige, Kina, Belgien og USA. Med Volvo XC40 har svenskerne for alvor fået fat i et nyt marked. Hybrid bilen blev i 2018 kåret til “Car of the Year”. El- og hybridbiler er kommet i højsæde, og her viser Volvo endnu engang, at de er i stand til at innovere. Efter en nedgang i antallet af Volvo’er på det danske marked, så har svenskernes nye el- og hybridsatsning givet pote, da der er sket en stigning i danske Volvo’er. Svenskerne er dermed akkurat nået med i den store stigning i antallet af solgte el- og hybridbiler. Samlet set udgjorde elbilerne og pluginhybriderne i september 2021 45 pct. af de nye biler mod 21 pct. for et år siden.

Svensk kvalitet

De fleste har formentlig stødt på en Volvo på et eller andet tidspunkt i deres liv. Modellerne P544, Amazon, 240 og den store og kantede Volvo 760 har alle været store successer igennem tiden. James Bond-skuespilleren Roger Moore var også med til at udødeliggøre P1800 modellen, som han benyttede i tv-serien “Helgenen”. I dag er bilen meget eftertragtet hos samlere, og selvom man stoppede med at producere bilen helt tilbage i 1973, så er der stadig indregistreret 200 P1800 Volvo biler i Danmark.

Kvaliteten af bilerne kan også aflæses på priserne for en Volvo. Der er altid brugt de bedste materialer til at fremstille bilerne, så de kan leve op til de meget høje standarder. Stadig er der dog mulighed for at købe den fuldelektriske Volvo XC Recharge for under 400.000 kr.