Træpiller kvalitet – en bæredygtig måde til opvarmning

Leder du efter et bæredygtigt alternativ til opvarmning af dit hus? Skal det være i højeste kvalitet? Så bør du overveje opvarmning med træpiller kvalitet.

Træpiller er et CO2-neutralt brændstof, som ikke bidrager til øget drivhuseffekt. Træpiller kvalitet afgiver præcis samme mængde CO2, som træet har optaget i skoven, eller som det ville have afgivet, hvis det fik lov til at ligge og rådne i skovbunden. Det er altså et miljørigtigt alternativ til opvarmning med elvarme eller fyringsolie. Det er et brændstof, der anvendes til afbrænding, og som næsten ingen affaldsstoffer frigiver udover aske.

Hvis dette lyder som noget for dig, så finder du her et stort udvalg af træpiller kvalitet.

Sådan produceres træpiller kvalitet

Træpiller produceres af sammenpresset savsmuld og træspåner. De fleste træsorter kan bruges til produktion, men typisk vil det være gran, fyr og bøg der bruges i de træpiller kvalitet, du bruger til at tænde op i dit pillefyr. Træet bliver først findelt i en hammermølle. Derefter bliver det varmet op, så det udgiver lignin, som er en kompleks, organisk polymer – træets naturlige lim, der senere bruges til at binde den pressede træmasse sammen til træpiller kvalitet. På den måde består de i mange tilfælde udelukkende af rene råvarer uden tilsætningsstoffer.

Vælg de rigtige træpiller kvalitet

Salget af træpiller boomede i 90’erne, og her var det de færreste, der gik op i kvaliteten. Der var stor efterspørgsel på træpiller, og derfor var producenterne heller ikke kritiske over for, hvilke råvarer der blev anvendt. Dette medførte, at pillerne ofte var af lav kvalitet, da de blev produceret på en lemfærdig måde uden kvalitet for øje. Den lave kvalitet gjorde, at pillerne langt fra var så effektive, som de er i dag. Det er stadig muligt at finde træpiller af tvivlsom kvalitet, og disse vil bare komme til at koste dig mere, end hvis du investerer i træpiller af høj kvalitet til at starte med. De vil være mere effektive og skånsomme overfor dit træpilleanlæg. Du finder anerkendte mærker som Blue Point, EcoNordic, Stockhorvan og mange flere. Fælles for disse er, at de alle sammen er i allerhøjeste kvalitet.