Tandrensning hund – om din hunds sundhed

Det er vigtigt at have fokus på sine kæledyrs sundhed. Heriblandt deres tandsundhed, hvorfor det er relevant at kende til tandrensning hund. Otte ud af ti katte og hunde har tandproblemer. De problemer gør ondt på dyrene, men det kan være svært at se på ens kæledyr, at de har ondt. Det er derfor vigtigt, at man kender til nogle symptomer, at man altid holder øje med sin hunds helbred, og at man desuden tager den med til hyppige tjek ved et dyrehospital. Mange tandproblemer hos hunde kan undgås, og man kan som ejer af en hund gøre en stor forskel selv. Mange tandproblemer kan forebygges, og dette er med afstand at foretrække frem for at behandle, når problemerne er opstået. En af de allerbedste måder, man kan hjælpe en hund, er ved at børste dens tænder dagligt. Tandrensning hund kan laves i forbindelse med årlige tjek ved et dyrehospital. Her kan man nemlig også tjekke hundens tænders sundhed.

Tandrensning hund er vigtigt

God tandhygiejne er vigtigt – både for dyr og mennesker. Derfor er tandrensning hund vigtigt. Hvis tandsten ikke fjernes i tide, så kan det udvikle sig til tandkødsbetændelse og derefter parodontose. I værste fald kan tanden rådne og falde ud. Tænder, der er blevet dårlige, er meget belastende for immunsystemet, og i sidste ende kan det påvirke både hjerte, lever og nyrer, hvis ikke man håndterer problemet godt og i tide. Man kan godt holde øje med en hunds tænder hjemmefra. For at tjekke om en hunds tænder er sunde, bør man regelmæssigt kigge efter rødt tandkød, tandsten, som viser sig som gulbrune belægninger på hundens tænder, knækkede og på anden vis beskadigede tænder, misfarvede tænder, som ofte er blålige, sår i- og omkring munden og andre tegn på tandproblemer. Det er desuden anbefalet at få tjekket sin hunds tænder og mundhule mindst én gang årligt af en dyrtandlæge. Dette kunne for eksempel være i forbindelse med hundens årlige sundhedstjek.

Tandproblemer er smertefulde – tandrensning hund

Tandproblemer kan være meget smertefulde for et kæledyr. Dette er én af mange grund til, at tandrensning hund er vigtigt. Et kæledyr kan ikke forklare, at den har ondt et sted. Derfor bliver mange tandproblemer hos hunde desværre overset. Hvis man er i tvivl om, at en hunds helbred er godt, er det vigtigt, at man kontakter eksempelvis et dyrehospital hurtigst muligt. De kan nemlig både diagnosticere sundhedsproblemer, behandle dem, hvis det er nødvendigt, og give gode råd til hundejere, så man bedre kan forebygge tandproblemer fremover.