Populære kortspil, som du skal kende til

Kortspil er en aktivitet, som de fleste kan nyde godt af. Der er et væld af forskellige kortspil, som man kan lære, og der er derfor lagt op til, at man kan hygge sig i mange timer. I dette indlæg nævner vi nogle af de populære kortspil, som du skal kende til, så du måske kan lære nogle nye.

500

500 er et klassisk kortspil, som de fleste kender. Mange får det lært af deres bedsteforældre, og det er derfor et kortspil, som er yderst populært i Danmark. Spillet går kort og godt ud på, at den første der får 500 points vinder.

Hjerterfri

Hjerterfri er et andet populært kortspil, som mange spillere rundt omkring i Danmark. Modsat 500, så er hjerterfri et spil, hvor det handler om at få så lidt points som muligt. Når en spiller når 100 points, så udgår denne person, eller også vinder den som har færrest.

Poker

Poker er et verdensomspændende kortspil, som bliver spillet professionelt af mange. Hvis man bliver dygtig til poker, så kan man vinde store summer i millionklassen, men det er ikke så ligetil. Poker kræver ikke blot at man kan reglerne, det kræver også, at man kan holde masken og narre de andre spillere.

Blackjack

Blackjack er et populært spil på casinoer verden over. I spillet er der en dealer, som spiller mod de resterende spillere. For alle handler det om at komme så tæt på 21 som muligt, og hvis man kommer over, så har man tabt runden. Dealeren må ikke trække flere kort, hvis de får 17 eller derover. Der er meget taktik i blackjack, og lavet decideret teknikker til, hvordan man kan blive god til det.

Kabale

En kabale er som sådan ikke et kortspil, da man ikke spiller det mod andre. En kabale er noget man kan lægge selv. Det kan være en 7kabale, en Napoleon kabale eller måske en edderkop kabale. Alle rigtig hyggelige, men de kræver, at man sætter sig ind i reglerne, inden man går i gang.

Fisk

Fisk er et populært kortspil, hvis man skal spille med børn. Det handler om at samle flest stik, hvor man får alle 4 kulører af et enkelt kort. Den person med flest stik, når der ikke er flere kort tilbage, har vundet. I fisk må man stjæle fra hinanden, ved at gætte hvilket kort de andre har. Lykkedes dette ikke, så kan man få et kort fra bunken.