Planetgear – gearkasse til hvilket som helst behov

Mangler du en gearkasse, som kan bruges til lidt af hvert? Så er det måske et planetgear, du leder efter.

Et planetgear er en måde at udforme en tandhjulsudveksling på. Planetgear består af 3 grupper tandhjul og en base:

  • Solhjulet – det indvendige centrale tandhjul
  • Planetkransen – en række tandhjul i samme størrelse, der har indgreb med solhjulet og kransen
  • Ringhjulet – den ydre kant med indvendig fortanding, som har indgreb med planethjulene
  • Basen – bærer de centrale dele af et planetgear

Kraften i et planetgear kan tilføres via solhjulet, via ringhjulet eller ved at rotere basen og holde solhjul og krans fast. Hvis kraften tilføres via solhjulet, og basen holdes fast, vil planethjulene dreje med om deres egen aksel med en hastighed svarende til forholdet mellem solhjulets og planethjulets tænder.
Planetgearet kan på grund af sit design med flere planethjul overføre et højt drejningsmoment sin størrelse taget i betragtning. Ønsker man flere udvekslinger, stables planetgearene og drivakslen bringes i indgreb med det solhjul, der passer til den ønskede udveksling. Denne type kaldes tradiplanetgear og kendes blandt andet fra cykler med indvendige gear.

Hvis dette lyder som lige det, du står og mangler, så finder du her et stort udvalg af planetgear.

Stort udvalg af planetgear til dig

Der findes mange forskellige typer planetgear, og det er vigtigt, at du finder lige præcis den type, som du står og mangler. Du finder bl.a. en hjulmotor med eller uden bremse, malet svinggear og planetary gearbox, som alle byder på høj kvalitet og ydeevne.

Designet af disse typer planetgear giver høj ydeevne og er velegnet til en bred vifte af applikationer, herunder: mobil, boring, minedrift og industri. Bred tilgængelighed af tilpassede løsninger gør denne serie af gearkasser tilpasningsdygtige til enhver form for anvendelse, hvor der er behov for en kompakt og pålidelig mekanisk transmission.

Hvis du således beslutter dig for at investere i et planetgear, så har du altså et hav af muligheder. Hvad enten du skal bruge det til arbejdspladsen eller bare til egen fornøjelse, så kommer hverken dig eller dine kollegaer til at blive skuffede.