Opnå balance, helhed og helbredelse med Kranio Sakral Terapi

Kranio Sakral Terapi er en terapiform, som er dybdegående men samtidig meget blid. Den manuelle behandlingsform arbejder med kroppens egne ressourcer for at påvirke den til at helbrede sig selv. En terapeut diagnosticerer en klients bagvedliggende problemer og arbejder med dem i fokus for at behandle det vedvarende problem. Terapiformen kommer fra en osteopatisk metode. Første gang terapiformen blev beskrevet var af William Sutherland, som var en amerikansk læge og ostepat, i ca. 1920. Han dokumenterede som den første, at kranieknoglerne bevæger sig mellem hinanden også blandt voksne. Gennem det resterende 20. århundrede arbejdede Sutherland og senere sine elever for at skabe teknikker, som blev til dele af den osteopatiske gren af behandlinger. I 70’erne udviklede John Upledger, som ligeledes var amerikansk osteopat og læge, Kranio Sakral Terapi. Behandlingsformen bygger på, at kroppen imødekommes og høres. Terapeuten bruger således sine hænder til at mærke rytmer i kroppen. Når man møder disse rytmer med respekt slipper kroppen sine spændinger. Kranio Sakral Terapi har indflydelse på systemer i hele kroppen, fordi den arbejder med bl.a. knogler, hinder, hjernen, muskler og organer.

Hvordan forløber Kranio Sakral Terapi?

En behandling starter typisk med en samtale mellem behandler og klient om klientens årsager til at opsøge behandling. Efterfølgende varer en behandling typisk ca. en time, hvor klienten ligger afslappet på ryggen, mens behandleren med lette berøringer løsner op for spændinger og blokeringer i kroppen. Klienten oplever ofte en dyb, næsten meditativ tilstand. Nogle gange er en enkelt session ikke nok. I tilfælde af længerevarende problemstillinger og kroniske tilstande må man regne med flere behandlinger. Der bør dog være positive forandringer efter de første par behandlinger. Terapien kan have en positiv effekt på hovedpine og migræne, piskesmæld og hjernerystelse, symptomer på stress, muskelspændinger, ryg- og nakkesmerter, angst, søvnbesvær, hormonelle ubalancer, choktilstand og bækkenløsning. Behandlingsformen kan have effekt på mennesker i alle aldre.

Kranio Sakral Terapi og det hele menneske

Kranio Sakral Terapi kan bruges i forbindelse med arbejde med menneskets helhed og ud fra den holistiske tilgang til mennesket. Her er balance det bedste fundament for vores liv. Vi kender alle til hverdagens travlhed, vedvarende fysiske gener og problemer med søvn, overskud og energi. Det er aldrig belejligt, og hertil kan Kranio Sakral Terapi hjælpe. Med terapiformen kan man bringe kroppen i balance, så kroppens elementer kan arbejde sammen frem for at modarbejde hinanden. Terapiformen kan hjælpe både børn og voksne af med vedvarende gener og ubalance i kroppen.