Luft til luft varmepumpe: Opvarmning, cirkulation og aircondition

Brug af varmepumper til opvarmning af huse bliver mere og mere udbredt, efterhånden som vi får øjnene op for, at opvarmning kan ske på andre måder end ved afbrænding af diverse former for brændstof. Det er eksempelvis ved at transportere varme udefra ind i huset ved hjælp af en luft til luft varmepumpe.

To typer varmepumper

Grundlæggende findes der to typer varmepumper: luft til vand og luft til luft. En luft til vand-varmepumpe opvarmer huset via rør og radiatorer som ved andre former for centralvarme. En luft til luft varmepumpe opvarmer hovedsageligt det rum, hvor den er installeret, og den anvendes hyppigt i f.eks. garager, udestuer og sommerhuse. I boliger, der er mere “åbne”, kan den også bidrage til varmen generelt i huset. I modsætning til luft til vand-pumpen er den ikke i stand til at opvarme brugsvand i varmtvandsbeholderen, men til gengæld kan den give god luftcirkulation, og i hedebølger og sommervarme kan den sågar fungere som aircondition og skabe behagelig kølighed indendørs.

Køb luft til luft varmepumpe hos DBVVS

DBVVS ApS, som satser på at være “Danmarks Billigste VVS” ved selv at importere og indkøbe direkte fra producenterne uden fordyrende mellemled, har opvarmningsløsninger som speciale. Firmaet forhandler pilleovne, pillefyr, solvarme – og naturligvis også luft til vand- og luft til luft varmepumper.

Når du køber en luft til luft varmepumpe fra DBVVS, kan du vælge mellem Langå Comfort luft til luft varmepumper 3,4 kW, 5,1 kW og 7,5 kW. Alle modeller fungerer automatisk, har WiFi og kan betjenes via smartphone eller med den medfølgende fjernbetjening. Støjniveauet er meget lavt, og varmepumperne er udstyret med yderligere lyddæmpende funktioner, “mute” og “super mute”. Alle tre er kategoriseret som A+.

Det skal bemærkes, at luft til luft varmepumper kun må installeres af en autoriseret kølemontør. Du kan tilkøbe montering hos DBVVS, eller du kan kontakte en lokal kølemontør.

Langå, som foruden Langå Comfort luft til luft varmepumper også producerer luft til vand varmepumper, pilleovne og pillefyr, er ejet af DBVVS, som derfor har et indgående kendskab til produkterne og kan give dig den bedst mulige vejledning. DBVVS forhandler naturligvis også tilbehør til varmepumper, har altid reservedele på lager, og firmaets fysiske butik i Hesselager på Fyn er også værksted, hvor der kan foretages reparationer.