Kortplottere fra Raymarine

Kortplottere, som også kaldes søkortplottere, er smarte instrumenter/gadgets, som gør navigation let. Modellerne fra Raymarine er blandt de allerbedste på markedet. Med dem kan du nemt finde vej frem og tilbage mellem A og B. Du kan gemme positioner/waypoints på din kortplotter, så du let kan finde tilbage til steder, du før har været. De nyeste typer kan sammenkobles med andre instrumenter, eksempelvis radar/overlay, autopilot og endda smartphones, VHF- og AIS-modtagere. En kortplotter fungerer ved at have en GPS-modtager integreret. På et elektronisk søkort viser GPS’en hvor båden, som den er tilkoblet, er henne. Dette foregår i realtid. I dag følger indbyggede fishfindere med mange kortplottere. Moderne fishfindere er overraskende billige, og de kommer typisk med gode displays og mange muligheder. Kortplottere fra Raymarine fungerer fabelagtigt og er den perfekte guide til dine ture i din båd.

Kortplottere fra Raymarine – mere om funktion og installation

Nyere kortplottere fra Raymarine kan kobles sammen med en række kompatible gadgets. Dermed bliver den til bådens kommandocentral, hvad angår navigation. En tidligere populær kortplotter var den, som blev kaldt en Yeoman Plotter. Disse var særligt populære i perioden mellem 1985 og 2015. De kunne overføre henholdsvis GPS-data og radar-ekko-lokationer til søkort af papir. Det fungerede godt, men ikke tilnærmelsesvis lige så godt, som moderne kortplottere fra Raymarine gør. I de seneste år har de moderne kortplottere udkonkurreret de gamle modeller, blandt andet fordi priserne er blevet så lave, som de er. En kortplotter kan let installeres ved, at man placerer den et sted på båden, hvor man kan se den, mens man sejler. Styrepulten er for eksempel et godt sted til en kortplotter, det samme er skottet. Hvis din båd har mere end ét batteri, bør du koble din kortplotter til forbrugsbatteriet og ikke startbatteriet. Kortplottere bruger dog kun relativt små mængder strøm, så startbatteriet kan i de fleste tilfælde godt klare opgaven.

Raymarine – om virksomheden

Raymarine udvikler produkter, som er blandt de bedste inden for navigation. Deres erfaringsgrundlag strækker sig over mere end 80 år, og i dag er deres produkters kendetegn brugervenlighed, robusthed og pålidelighed. Raymarine ønsker at skabe innovation. De laver fantastisk navigationsudstyr, som tillader, at din tid på havet kan blive mindre stresset og lettere at nyde. De er blandt de allerbedste navigationsvirksomheder i verden, og deres garanti er den bedste i branchen. Derudover er deres servicenetværk globalt. Om du er fiskerientusiast eller elsker at sejle, giver kortplottere fra virksomheden en følelse af sikkerhed.