Graviditetstest – find ud af om du er gravid

Er du i tvivl, om du er gravid? Ønsker du at finde ud af det på den nemmeste og mest sikre måde? Så bør du anskaffe dig en graviditetstest.

En graviditetstest reagerer på hormonet, HCG, som din krop producerer, når den er gravid, og på den måde kan den påvise, om du skulle være gravid. Dette kan altså gøres derhjemme og på meget få minutter. Det er let at aflæse resultatet, hvilket mindsker tolkningsusikkerheden, og derfor kan du med stor fordel gøre brug af en graviditetstest, hvis du har en mistanke om at være gravid.

Hvis dette lyder som noget for dig, så finder du her et stort udvalg af graviditetstest.

Sådan fungerer en graviditetstest

Som gravid begynder du, kort efter befrugtning, at danne hormonet HCG. Det er dette hormon, som graviditetstesten kan måle, da mængden af netop dette hormon i urinen og blodet bliver fordoblet ca. hver 2-3 dag i de første 10 uger af graviditeten. Der er altså næsten 100% chance for et korrekt svar, hvis blot du følger vejledningen nøje. Derudover er det utrolig hygiejnisk og nemt at anvende en graviditetstest, da du blot skal tisse på testen og derfor undgår kontakt med urinen. Den kan bruges på et vilkårligt tidspunkt på dagen og allerede på første dag efter menstruationen er udeblevet.

Øg din sikkerhed ved brug af graviditetstest

Ønsker du at øge sikkerheden for, at et positivt resultat bliver til en blivende graviditet, skal du vente så længe, du kan, med at tage testen. Tager du den for tidligt, kan du risikere, at det positive svar ikke forbliver en graviditet. Dog kan langt de fleste tests give dig et resultat med 99% sikkerhed. Køber du en traditionel graviditetstest, kan du allerede måle HCG i din urin fra den dag, du forventer, at du får din menstruation. Anvender du testen inden denne dag, får du et noget mere usikkert svar. Køber du en tidlig test, kan du bruge den allerede ca. 8 dage efter befrugtning. Dette, fordi denne form for graviditetstest opfanger meget lave HCG-koncentrationer i din urin. Dette svarer til, at du kan tage testen allerede 5 dage før din forventede menstruationsstart.