Gør din vin bedre med en vinkaraffel

Mangler du en flot måde at servere din vin på? Så er det med sikkerhed en vinkaraffel du skal have fat i. Ikke nok med at de er smukke så er det også et praktisk værktøj når du mener vinen skal på bordet. Der findes et stort udvalg af vinkarafler, der både har et klassisk look og er smukke, så du vil med garanti finde en karaffel, der vil være med til at pynte dit spisebord og med til at give din vin et løft. Du skal dog være opmærksom på at der er forskel på, hvordan du hælder din vin op. Er det en forholdsvis ung vin så kan den godt tåle at du plasker den over, hvorimod hvis det er en ældre vin skal du være lidt mere forsigtig når du hælder op. Har du derfor brug for at serverer din vin på en fornem måde, så er det en vinkaraffel du skal have fat i.

Hvad kan du bruge en vinkaraffel til og hvordan bruger du den?

Der findes mange forskellige måder at bruge en vinkaraffel på. En vinkaraffel kan bruges til at adskille bundfald og vinsten fra din vin, som ikke er særlig behageligt at få i munden. Den kan også være med til at ilte vinen, hvilket åbner vinen og på den måde smager det som om den har ligget 1-2 år længere på flasken. Du kan også skjule vinen med en vinkaraffel og på den måde få en masse sjove smagsoplevelser. Hvordan bruger du så vinkaraflen? Når du skal servere vinen skal du sørge for at ramme siderne da vinen så bliver iltet. Vil du gerne dekantere eller ilte din vin skal du være opmærksom på at der kan være stor tidsforskel.

Hvordan gør jeg min vinkaraffel ren?

For at undgå vinrester og kalkpletter er det vigtigt at gøre din vinkaraffel ren. Det er dog lidt besværgeligt at gøre en vinkaraffel ren. Den nemme løsning er at købe et tørrestativ til, der er speciallavet til vinkarafler. Så snart du har vasket karaflen i varmt vand, hænger du den til tørre på dit stativ og på den måde undgår du kalkpletter. Du kan også bruge en dekanterbørste, som giver dig mulighed for at nå ud i alle kroge. Ligegyldig, hvad du vælger, anbefales der at du gør den ren så snart du er færdig med at bruge den.