Gode tips til renoveringen

En renovering kan trække tænder ud. Som regel går man altid udover tidsplanen og budgettet, og det kan være vanskeligt at bevare det gode humør efter en lang og slidende renovering. Herunder vil vi forsøge at lette processen og komme med gode råd.

En overskuelig og realistisk tidsplan
Først og fremmest så er det vigtigt at lave en god tidsplan, som formentlig ikke bliver udskudt al for mange gange. Tag ét rum ad gangen, så huset ikke bliver helt ubeboeligt og uoverskueligt. Bor man i et komplet byggerod, så kan det hurtigt blive en noget vanskeligere proces – og man kan aldrig finde sig et frirum.

Sæt gerne minimum en uge af til de små detaljer. Man har ofte en tendens til at undervurdere disse ting. Men det er vigtigt at sætte god tid af til disse detaljer, da de er med til at gøre slutresultatet helt perfekt og professionelt.

Start med de store ting

Inden du kaster dig ud i renoveringsprojektet, så er det naturligvis vigtigt at du gør dig nogle gode overvejelser. Dette kan fx være omkring loftet, som trænger til en udskiftning. Start her hvis du skal have nyt loft, hvor du kan blive guidet på bedste vis og indhente gode tilbud.

Der er mange muligheder omkring valg af loft – skal det fx være gips, puds eller træ? Gipsloftet er en nem og billig løsning, som samtidig også giver et flot resultat. Du kan også vælge noget helt andet, som fx troldtekst, som er en form for lyddæmpende loft – dette er især gavnligt hvis du har højt til loftet.

Loftet er en vigtig del af hjemmets udtryk, og kan ændre både belysning og atmosfære. Gør dig derfor nogle gode overvejelser omkring dette – det samme er tilfældet med gulvet. Det er nogle materialer, som du skal have i en lang årrække.