Er det spild af tid at læse produktanmeldelser?

På et så stort og bredt marked hvor mærkerne nærmest er uendelige, kan det nogle gange være svært at navigere i hvad man faktisk skal bruge, samt hvad man ikke skal. Der findes et hav af forskellige anmeldelser af alverdens produkter på nettet. Men er det noget der er værd at bruge sin tid på, eller er det nemmere at gå ud og snakke med forhandleren i butikken? Det vil vi undersøge i dette indlæg, og give dig svaret på hvad der bedst kan betale sig!

Du bør altid forholde dig kritisk!
Husk at ikke alt der står på nettet passer, det samme gælder med anmeldelser. Derfor er det vigtigt at finde nogle troværdige anmeldelser, hvor du faktisk ved at personen der anmelder det har gjort brug af det omtalte produkt. Hvis du vil være helt sikker på at undgå dette, så find gerne en video hvor vedkommende står med produktet og tester/bruger det. Det næste du skal forholde dig kritisk overfor, er hvem der laver anmeldelsen. Er det en anerkendt anmelder som du kan se har lavet massere af Reviews på forskellige produkter, er dette i første omgang et godt tegn. Som tommelfingerregel kan man kigge efter anmeldelser der har flere interaktioner, både de positive og negative kan bruges til at definere om produktet eller anmelderen er til at stole på.

Tag højde for hvilke test der giver mening i din situation

Alt efter hvad du er på udkig efter, kan det også give mening at overveje hvilken type anmeldelse du skal gøre brug af. Hvis det eksempelvis er en serviceydelse du skal have udført, for eksempel frisør, tømrerarbejde mm. Vil det give mening at kigge på online anmeldelser som udelukkende handler om denne virksomhed. Hvis du derimod er på udkig efter et fysisk produkt, hvor du føler der er mange substituerende produkter, hvis du for eksempel var på udkig efter en barbermaskine, kan det give god mening at kigge ind i en bedst i test barbermaskine. Af den årsag at der er så mange forskellige mærker og modeller, med forskellige funktioner alt sammen.

Konklusion

Konklusionen må altså være at det ikke er spild af tid at læse produktanmeldelser. Men du skal også selv have en nogenlunde ide om hvad du allerede er på udkig efter. Det vil i hvert fald være en god start til at finde ud af hvilke produkter der vil være relevante for dig og hvilke der ikke vil have en relevans for dig.