Derfor skal hunde og kattes sundhed også tages alvorligt

Ligesom vi selv tager til tjek hos lægen, er det også vigtigt at tage vores elskede dyr med til lægen. Går din hund eller kat med et sundhedsproblem i længere tid, kan det komme til at udvikle sig. Da dyrene ikke altid kan kommunikere sine smerter til ejeren, så er det vigtigt at være opmærksom på advarselstegnene selv. Ved at tage til dyrlægen kan man også nemmere forebygge eventuelle kommende problemer.

Brug plejeprodukter til hunde mod hudproblemer

Oplever du, at din kat eller hund begynder at klø sig vildt og ofte? Og er huden rød eller skaller af? Så kan det være et tegn på en form for irritation. Hvis din hund eller kat har irriteret hud, kan det skyldes lopper eller flåter. Er det tilfældet, skal der plejeprodukter til hunde eller plejeprodukter til katte til. I sidstnævnte tilfælde kan det være relevant med en flåttang, så man kan få fat i flåten uden at efterlade dele af den i huden.

Man kan forebygge hudproblemer med god hundepleje, så se efter plejeprodukter til hunde til bl.a. infektioner. Hvis det er din kat, som døjer med hudproblemer, findes der plejeprodukter til katte såsom sårrens. Selv hvis det ikke er hudproblemer, er plejeprodukter til katte en god idé, hvis din kat f.eks. har lange kløer, som skal klippes med en negletang.

Undersøg tandproblemer

Hvis din kat eller hund har tandproblemer, er det ikke altid til at se. For ofte vil de skjule smerten, men tandproblemer kan føre til alvorlige sundhedsproblemer. Der kan være flere grunde til, at dit kæledyr bliver pint af tandsmerter. For hunde kan det være en form for tandkødsbetændelse, som vi også ser hos mennesker. Betændelse ser vi også hos katte, hvor de kan have sværere ved at spise. Symptomer på tandsmerter kan være:

  • Dårlig ånde
  • Næsten ingen appetit
  • Hævet mund

Vær opmærksom på overvægt

Begynder din hund eller kat at få åndenød ved motion, er det et typisk symptom på overvægt. Ofte vil man også kunne se det på kæledyret ved simpelthen at se på, om dyret har fået mere fedt på kroppen. Overvægt kan nedsætte dyrets levetid, så der er god grund til at være påpasselig ved f.eks. at give dyret slankefoder. Hvis du har en nabo, som er glad for at give godbidder, kan du pænt bede dem om at holde en pause med det.

Tjek for øjenproblemer

I løbet af en kats levetid er der en del, som døjer med øjeninfektioner. Har du en ældre kat, kan den f.eks. godt få grøn stær eller glaukom, hvilket bliver meget tydeligt at se, fordi øjet får et hvidligt skær. Det kan være meget smertefuldt, og derfor er det vigtigt at kontakte dyrlægen for at få tid til en behandling.