7’eren – Arne Jacobsen mest solgte stol

Drømmer du også om at få udskiftet lænestolen derhjemme? Så skulle du måske kigge nærmere på Arne Jacobsens mange flotte designs. De fleste forbinder Arne Jacobsen med enten Svanen eller Ægget. De to ikoniske stole står da også stadig som to mesterværker i den flittige designers karriere. Men hvad de fleste sikkert ikke ved er, at det er designet 7’er stol, som er den mest solgte.

7’er stolen blev designet i 1950’erne i samarbejde med firmaet Fritz Hansen. Stolen er lavet i bøgetræ og kan købes malet og lakeret i 19 forskellige udgaver, som alle er i en utrolig høj kvalitet. Bøgetræet bliver skovet om vinteren for at opnå den bedste kvalitet. 7’eren har fået sit navn fra stolens modelnummer 3107.

En del af dansk design historie

7’eren indgår som en del af de klassiske Arne Jacobsen værker. Og mens Ægget og Svanen med tiden har skabt de største overskrifter (og priser), så er det 7’er kollektionen som klart er Arne Jacobsens bedst sælgende værk nogensinde. Designet er enkelt, hvilket gør stolen utrolig alsidig. Derfor findes den også i mange forskellige hjem, hvad enten det er rundt om spisebordet hos børnefamilien eller i stuen hos et ældre designbevidst ægtepar. 7’er stolens pris har også været med til at gøre stolen mere tilgængelig og anvendelig. Der er trods alt forskel på at lade gæsterne sætte sig godt tilrette i en stol til 3500 kr. i stedet for 40.000 kr., som Ægget f.eks. kan løbe op i. Designet er der dog absolut intet at sætte på, og en 7’er stol kan derfor være prikken over i’et i dit hjem.

Mange forskellige typer læder

Stolens udseende er selvfølgelig vigtig. Farven ligeså, og derfor er det en stor fordel at have mange valgmuligheder, når den perfekte Arne Jacobsen stol skal designes. Du kan vælge mellem otte farver classic læder, som er en slidstærk og kraftig læder. Du kan også vælge soft læder, som er utroligt blødt og har en flot overfalde med meget få fejl og ar i dyrets hud. Den mest eksklusive læder er Elegance Læder, som byder på et fint sorteret stykke læder med den allerhøjeste kvalitet. Den fås i alt fra sort til Indian Red.

Arne Jacobsens 7’er stol fås desuden i flere forskellige varianter. Du kan således købe en klassisk kontorstol, mens hjemmebaren også kan få et pift op ad med en 7’er barstol. Desuden kan du naturligvis købe helt almindelige spisestole både med og uden armlæn. Her kan du selv få lov at mærke, hvorfor Arne Jacobsens 7’er serie er gået hen og blevet den mest solgte designstol i Danmark og resten af verdenen.