5 ting du ikke vidste om Silkeborg

Silkeborg er en af de danske byer, der har noget af det hele: Historiske monumenter, en skøn natur, et væld af butikker og restauranter og meget mere. Her er der noget for enhver smag. Men der er også mange ting, du måske ikke vidste om Silkeborg. Her får du fem af dem.

Landets niende største kommune

Silkeborg er den niende største kommune i Danmark. Kommunen har godt 98.000 indbyggere og dækker et areal på mere end 700 kvadratkilometer.

Historie og kultur

Silkeborg er en by med lang historie, der tilbage til 1800-tallet. Byen har også et righoldigt udbud af museer og andre kulturelle seværdigheder som fx Hjejlen, Danmarks ældste dampskib, og Silkeborg Kunstmuseum med værker af Jens Søndergaard, Troels Trier mfl.

Naturperler

Silkeborg er en by med masser af naturperler. Her kan man tage på gå- eller cykelture ad de smukke stier langs Gudenåen eller besøge et af områdets mange landskabelige parker. Også skovsøen Gjessø er et besøg værd – her kan man bade, sejle kanotur eller blot slappe af i naturen.

Byens største arbejdspladser (Silkeborg Kommune, Regionshospitalet Silkeborg, Jyske Bank)

Silkeborg Kommune er den største arbejdsplads i Silkeborg med godt 2.800 ansatte. Derefter følger Regionshospitalet Silkeborg med godt 1.400 ansatte og Jyske Bank, der har ca. 600 ansatte. Derudover er der et væld af mindre virksomheder i byen, der alle bidrager til at skabe et dynamisk og alsidigt erhvervsliv.

Simon Kvamm er fra Silkeborg

Komikeren og skuespilleren Simon Kvamm, som er kendt fra tv-serien Drengene fra Angora og musik-bands som Nephew og HUGORM, er født og opvokset i Silkeborg. Han var med til at skabe serien, Drengene fra Angora, der har gjort ham meget populær i Danmark. I dag bor han Thy med sin kone Stine Ellerbæk og deres to døtrene Elinor og Alice. Som du kan se, så har Silkeborg altså ganske meget at byde på, hvilket du også kan læse meget mere om her: https://silkeborgnetavis.dk/.