5 ting du ikke vidste om Randers

Randers er Danmarks 6. største by og har mange historiske seværdigheder og kulturelle begivenheder, der er værd at opleve. Byen har en lang historie, der går helt tilbage til middelalderen, og der er derfor mange interessante fakta, der er værd at kende. Her får du 5 facts om Randers, som du måske ikke vidste.

Mange i Randers vælger at blive viet på rådhuset

I 2015 blev 262 par borgerligt viet i Randers, og heraf blev 243 par viet på rådhuset. De resterende 19 par valgte at blive viet et andet sted, eksempelvis i en park eller et forsamlingshus.

Randers FC har mange fans

I løbet af Superliga-sæsonen var der 85.957 fans, der heppede på Randers FC på byens stadion. Gennemsnittet for hver hjemmekamp lød på 5372 fans og den højeste tilskuerrekord lød på 9143.

Randers har unge mødre

Gennemsnitsalderen for førstegangsfødende i Randers er 27,9 år, hvilket er det næstyngste af landets største 10 byer. Til sammenligning er kvinderne i København i gennemsnit 30,9 år, når de føder deres første barn.

Randers har regnskoven som har været dyr at skabe

Randers Regnskov – som omtrent 300.000 børn og voksne besøger hvert år – har været dyr at skabe. At skabe plads til de forskellige planter, landdyr og havdyr har nemlig kostet hele 99 millioner kroner!

Randers er en kirkeby

Der findes 63 kirker i Randers Kommune og mange af dem er fra middelalderen. Derudover har byen også et stort udvalg af kirkegårde, så du kan finde en passende plads for at mindes dem, du har mistet. Hvis du gerne vil vide mere om Randers og hvad byen har at byde på, så vil vi anbefale dig, at se her, hvor du kan finde alle nyheder og begivenheder.

Konklusion

Randers er en spændende by med masser af kulturelle oplevelser og seværdigheder. Den har en lang historie, som alle kan lære noget af og byen har masser af museer, som er værd at besøge.