3 ting du ikke vidste om Odense

Odense er Danmarks tredje største by med over 180.000 indbyggere. Det er en by med mange utrolige historier og seværdigheder. Vi har naturligvis alle hørt om H.C. Andersens, Odense Zoo og Odense Teater, men der er mange andre spændende steder, som er værd at opleve og udforske. Vi har lavet en liste over 3 ting du ikke vidste om Odense.

Den gamle kirkegård

Gå ikke glip af den gamle kirkegård ved Vor Frue Kirke i Odense. Denne kirkegård er meget mere end en almindelig gravplads. Den har været en del af Odense i over 500 år, og mange af byens vigtigste personer er begravet her. På den gamle kirkegård, kan du se velbevarede gravsten fra vikinger, som blev begravet i det 10. århundrede, ligesom du kan se helt nye gravsten fra kendte personer i det 21. århundrede. Hvis du vil finde flere facts om Odense, så hop ind på https://odense-netavis.dk/.

Det skjulte slot

Odense har også et slot, som ikke er så kendt. Det skjulte slot er et lille, men smukt slot, som blev bygget i det 15. århundrede. Det er et af de få slotte, der stadig står i den oprindelige form. Det er et slot, som er værd at besøge, da det er fuld af historie og smukke vægmalerier. Slottet ligger i Kongens Have Odense i nærheden af centrum, hvilket gør slottet nemt at besøge på gåben.

Den historiske bydel

Den historiske bydel i Odense er et af de ældste steder i byen. Den ligger i det sydøstlige hjørne af byen, og det er en af de smukkeste dele af byen. Her kan du se mange smukke gamle bygninger, som blev opført i det 17. og 18. århundrede. Det er også et godt sted at opdage den lokale kultur og se de mange butikker og restauranter, som sælger små seværdige genstande. Det er selvfølgelig også i den historiske bydel, at du kan se H.C. Andersens Hus.